Palma

Passeig marítim, Palma © Tolo Balaguer
Passeig del Born, Palma © Tolo Balaguer

La ciutat de Palma, capital de les Balears, està situada a Mallorca, la major de les illes d'aquest arxipèlag.

El terme municipal de Palma té una superfície de 21. 355,844 hectàrees, amb una població aproximada de 400.000 habitants, i limita amb els termes de Calvià, Puigpunyent, Esporles, Valldemossa, Bunyola, Marratxí, Santa Eugènia, Algaida, Llucmajor i el mar.
També pertany a Palma el subarxipèlag de Cabrera.
La ciutat disposa d'un clima privilegiat gràcies a la seva ubicació, amb una temperatura mitjana anual de 17,9ºC.

La capital de les Illes Balears ha estat sempre un punt estratègic a la Mediterrània. Gràcies a les seves excel·lents comunicacions per mar i aire, constitueix una destinació propera: a una mitjana de 2 hores de les capitals europees en avió.

Palma és una ciutat amb una llarga tradició turística que es reflecteix en una gran oferta d'equipaments i serveis; però, el que la fa realment única és la barreja d'influències i tradicions dels pobles que s'han instal·lat en ella, durant segles. Civilitzacions il·lustres com els fenicis, els romans, els vàndals, els bizantins, els musulmans i els cristians que han marcat l'evolució de la ciutat.

Amb els anys, Palma s'ha transformat en una ciutat moderna, cosmopolita i rica en propostes, que rep al seu visitant amb els braços oberts, durant tot l'any.

Palma és una destinació urbana ideal tant per a estades curtes com per a unes vacances més prolongades.

 

Palma de Mallorca Cabrera Conejera