Serra de Tramuntana

 © Fundació Mallorca Turisme
 © Fundació Mallorca Turisme
 © Fundació Mallorca Turisme

La serra de Tramuntana és un dels espais naturals més emblemàtics de Mallorca. És l’àrea protegida de major extensió de l’illa (prop de 62.000 ha terrestres i 1.000 ha marines). L’alineació muntanyosa de 90 km de longitud recorre el nord-oest de l’illa i té més d’una dotzena de cims superiors als mil metres. El Puig Major, amb 1.445 m, és el cim més elevat de la Serra.

La serra de Tramuntana fou declarada patrimoni mundial per la UNESCO el 2011, en la categoria de paisatge cultural. Aquest paisatge està compost per camins, marges, parets, forns de cal, canalitzacions d’aigua i altres elements etnològics construïts mitjançant la tècnica tradicional de la pedra en sec, sense argamassa. El resultat és un exemple meravellós d’integració de l’acció de l’home al medi natural.

A la zona hi ha moltes rutes de diferent grau de dificultat. Destaca la Ruta de Pedra en Sec (GR 221), sender de gran recorregut estructurat en etapes i que recorre una gran part de la Serra. Al final de cada etapa hi ha un refugi on es pot pernoctar (amb reserva prèvia).

Troba la teva destinació

Escorca Sadragonera Andratx Calvià Estellencs Puigpunyent Bunyola Valldemossa Esporles Banyalbufar Deià Sóller Fornalutx Pollença