Gastronomía Foto © Tolo Balaguer

Gastronomia

Mallorca, destí gastronòmic

La gastronomia mallorquina gaudeix de tots els avantatges de la coneguda dieta mediterrània, que, segons diuen, és una de les més completes i saludables que hi ha. Es tracta d’una cuina que no és més que el reflex de les distintes cultures que avui conformen la nostra identitat, i és precisament aquesta varietat la que confereix a la dieta illenca la riquesa i el merescut prestigi de què gaudeix actualment.

La bonança climatològica de la qual gaudeix Mallorca durant tot l’any deriva en una varietat exquisida de qualsevol tipus de producte quasi en exclusiva. Així, la cuina mallorquina està formada per un complet assortiment de carn d’alta qualitat que li ofereix el bestiar, el peix fresc acabat de treure de la mar, i un deliciós repertori de verdures i fruites variades que a cada temporada enriqueixen els plats amb els millors sabors. Tot junt es tradueix en un sabor autèntic i autòcton, que es converteix en un dels majors atractius i plaers de la visita a Mallorca.

 

Mercats

Mercats

Cada dia de la setmana pots visitar un mercat en algun poble. En ells trobaràs producte local, artesanal i de temporada.

Pa amb oli

Pa amb oli

Pa pagès, tomàtiga, oli d’oliva verge i sal. Acompanyat d’olives mallorquines, formatge, embotits... senzill i deliciós.